Τα κρυπτονομίσματα είναι ένα νέο είδος ψηφιακών χρημάτων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να κάνουν τις συναλλαγές ασφαλείς και γρήγορες. Στον οδηγό αυτό, θα μάθουμε τι είναι τα κρυπτονομίσματα, τι είναι οι προμήθειες (fees) που πληρώνουμε όταν τα χρησιμοποιούμε, γιατί αλλάζουν οι τιμές τους και γιατί χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί όταν κάνουμε μεταφορές. 

 Τι είναι τα κρυπτονομίσματα;

Τα κρυπτονομίσματα είναι ένα είδος ψηφιακών χρημάτων. Φαντάσου ότι είναι σαν χρήματα στο πορτοφόλι σου, αλλά αντί να είναι χαρτονομίσματα και κέρματα, είναι ψηφιακά και βρίσκονται στον υπολογιστή ή στο κινητό σου. Τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούν μια ειδική τεχνολογία που λέγεται "blockchain" για να είναι ασφαλή και να μπορείς να τα χρησιμοποιείς για αγορές ή συναλλαγές με άλλους ανθρώπους στο διαδίκτυο.


Τι είναι τα Fee και πώς λειτουργούν;

Τα "fees" (ή προμήθειες) είναι μικρά ποσά που πληρώνεις όταν κάνεις μια συναλλαγή με κρυπτονομίσματα. Είναι σαν τα έξοδα αποστολής που πληρώνεις όταν στέλνεις ένα γράμμα ή ένα πακέτο. Αυτά τα fees πάνε στους ανθρώπους που βοηθούν να γίνονται οι συναλλαγές με ασφάλεια και ταχύτητα.


Γιατί αλλάζουν οι τιμές;

Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων αλλάζουν συνεχώς, όπως ακριβώς αλλάζουν οι τιμές των παιχνιδιών ή των τροφίμων στα καταστήματα. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλοί άνθρωποι αγοράζουν και πουλάνε κρυπτονομίσματα και η ζήτηση και η προσφορά αλλάζουν συνεχώς. Αν πολλοί θέλουν να αγοράσουν ένα κρυπτονόμισμα, η τιμή του ανεβαίνει. Αν πολλοί θέλουν να το πουλήσουν, η τιμή του πέφτει.


Τι συμβαίνει με την τιμή των κρυπτονομισμάτων;

Η τιμή των κρυπτονομισμάτων μπορεί να ανεβαίνει ή να πέφτει πολύ γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί μια μέρα να αξίζει πολλά χρήματα και την επόμενη να αξίζει λιγότερα. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι πολύ απρόβλεπτη και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.


Θέλει Προσοχή στις μεταφορές;

Ναι, οι μεταφορές κρυπτονομισμάτων χρειάζονται προσοχή. Αν στείλεις κρυπτονομίσματα σε λάθος διεύθυνση, δεν μπορείς να τα πάρεις πίσω. Επίσης, πρέπει να είσαι σίγουρος ότι χρησιμοποιείς ασφαλείς πλατφόρμες και να φυλάς καλά τους κωδικούς σου, γιατί αν τους χάσεις, μπορεί να χάσεις και τα κρυπτονομίσματά σου.

Υπηρεσίες Κρυπτονομισμάτων

Προσφέρουμε μεταφορές κρυπτονομισμάτων με χαμηλότερα fee, μεταφορά από network σε network, εξαργύρωση κρυπτονομισμάτων σε ευρώ και αποστολή τους σε PayPal - Skrill και τραπεζικό λογαριασμό.

Μεταφορά σε ETH Network

Δεχόμαστε ETH σε network Arbitrum One, Base, Optimism, Linea, Mantle.

Μεταφορές από και προς Ανταλλακτήρια

Οι μεταφορές γίνονται από και προς τα ανταλλακτήρια Bybit, Coinbase, MEXC.

Οικονομικότερα Fee

Οι μεταφορές σε ETH Network οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα έχουν υψηλό fee (5+ USD), αλλά μαζί μας τα fee σε ETH Network είναι φθηνότερα (2-3 ευρώ). 

Σημείωση: Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και τα Gas Fees ενδέχεται να είναι διαφορετικά, καθώς οι τελικές τιμές διαφέρουν από ώρα σε ώρα. Σε αυτή την περίπτωση, τα Gas Fees με εμάς είναι κατά 40% φθηνότερα. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.